SDÜ Bulut Servisi Hizmet Vermeye Başlamıştır

SDÜ Bulut ServisiSüleyman Demirel Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan “SDÜ Bulut” servisi hizmet vermeye başlamıştır. “SDÜ Bulut” hizmeti ile üniversitemiz akademik ve idari personeli ders notlarını, çalışma verilerini ya da istedikleri herhangi bir dosya türünü depolayabilir, diğer kullanıcılarla paylaşabilir, internete bağlı herhangi bir ortamdan (Windows, MacOS, Android, IOS, Web Browser) bu verilere kolayca ulaşabilirler. Bulut istemci uygulaması, cihazlar arası bu dosyalarla eşzamanlı bir şekilde çalışabilmektedir.

SDÜ Bulut sistemine https://bulut.sdu.edu.tr/ adresinden SDÜ yerleşke içinden ve yerleşke dışından erişilebilmektedir. Kullanıcılarımız kendi hesaplarında 10GB’a kadar veri depolayabilmektedir. Hizmet tüm SDÜ personeli kullanımına açık durumda olup, sistemi kullanabilmek için SDÜNet (sdunet.sdu.edu.tr) üzerinden “Talep Takip Sistemi” uygulamasından “Bilgi İşlem Daire Başkanlığı” birim sayfasına girerek “SDÜ Bulut Kullanmak İstiyorum” butonu ile uygulamanın etkinleştirilmesi gerekmektedir.

Hesap Aktifleştirme / Masaüstü ve Mobil uygulama ile kullanım video kılavuzları

SDÜBulut Hesap Aktifleştirme İşlemi (SDÜ BİDB - Youtube)

SDÜBulut Android Uygulama Kurulumu (SDÜ BİDB - Youtube)

SDÜBulut MacOS Uygulama Kurulumu (SDÜ BİDB - Youtube)