Gülün Geleceğini Hasat Etmek Projesi

Süleyman Demirel Üniversitesi'nden Topluma ve Eğitime Büyük Katkı: "Gülün Geleceğini Hasat Etmek Projesi"

Süleyman Demirel Üniversitesi, "Gülün Geleceğini Hasat Etmek Projesi" ile topluma ve eğitime değer katmaya devam ediyor. Üniversitenin işbirliğinde yürütülen bu proje kapsamında, Eğitim Fakültesi öğrencileri, mevsimlik tarım işçilerinin okul çağındaki çocuklarına öğretmen asistanlığı yaparak hem mesleki becerilerini geliştirme fırsatı buluyor hem de üniversitenin toplumsal katkısını pekiştiriyor.

Bu değerli proje sayesinde, geleceğin öğretmenleri mesleki deneyimlerini artırırken, tarım işçilerinin çocuklarına da eğitim desteği sunuluyor. Çocukların eğitimden süreçlerine ve gelecek hayatlarına pozitif bir katkı sağlamak amacıyla yürütülen proje, öğretmen adaylarınında öğretmenlik becerilerini gerçek yaşam koşullarında deneyimlemelerine olanak tanıyor. Bu sayede, öğretmen adayları hem pratik becerilerini geliştirme hem de topluma hizmet etme bilinci kazanıyor.

"Gülün Geleceğini Hasat Etmek Projesi", yalnızca öğrencilerin akademik ve mesleki gelişimine değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmaya da önemli bir katkı sunuyor. Bu proje ile Süleyman Demirel Üniversitesi, bölgesinde eğitim kalitesini artırmayı hedeflerken, toplumsal sorumluluk bilincini de yaygınlaştırıyor.

Üniversitemizin böylesine anlamlı projelerle topluma sunduğu katkı, eğitim alanında fark yaratmaya devam ediyor. Eğitim Fakültesi, İlkögretim Matematik Öğretmenliği, Türkçe Ögretmenliği, İngilizce Ögretmenliği ve Arapça Öğretmenliği öğretmen adaylarının bu özverili çalışmaları, hem onların mesleki yaşamlarında sağlam adımlar atmalarını sağlıyor hem de tarım işçilerinin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sunuyor. Süleyman Demirel Üniversitesi, bu ve benzeri projelerle bölgesel kalkınmaya ve toplumsal gelişime öncülük etmeye kararlılıkla devam ediyor.

Yayın Tarihi: 07/06/2024